MARDİN / ARTUKLU - Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

ABAD etkinlikleri kapsamında öğrenciler arasında zeka oyunları gerçekleştirildi. Zeka oyunları sayesinde öğrencilerin zihinsel gelişimine katkıda bulunmak, strateji geliştirmeleri ve zamanı daha verimli kullanmalarına katkıda bulunmak amacıyla reversi, mangala ve satranç oyunlarında sınıf bazında yarışmalar düzenlendi.

Nis

Sene başında velilerin meslekleri tespit edilerek meslek tanıtımları kapsamında veliler okula davet edilmiştir. Bazen bir sınıfa bazen de bir kaç sınıfa birden yaptıkları işi öğrencilere anlatmaları istenmiştir. ABAD etkinliği kapsamında yapılan bu çalışma ile öğrencilerin meslekleri daha yakından tanımaları fırsatı bulmuşlardır.

Nis

Öğrencilerimizin bireysel ders çalışma programı hazırlamalarına yardımcı olmak ve destek olmak için gönüllü öğrencilerimizle bir araya geldik. Öğrencilerimize programlı ders çalışmanın önemine dikkat çekilmiş ve de uygulanabilir ders programı hazırlamalarına yardımcı olunmuştur.

Nis

Ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahibi öğrencilerin ailelerine yardım için kermes düzenlendi.Bu etkinlikte elde edile paralarla alışveriş kartları temin edildi.İhtiyaç sahibi öğrenci ailelerine alışveriş kartları verildi. Desteğini bizden esirgemeyen değerli ailelerimize ve duyarlı öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

ABAD'ın öğretmen ve yönetici gelişim alanı kapsamında aynı branştaki öğretmenlerin birbilerinin derlserine misafir olarak girmesi etkinliği gerçekleştirildi. Bununla öğretmenin farklı sınıflarda ve farklı meslek derslerine girmesi ile mesleki ve formasyonel gelişimine katkı sağlamıştır.

Mrt

Önemli gün ve olayların öğrencilere duyrulması ve ayrıca okul etkinliklerin öğrencielere duyrulması için okulun katlarına ve bekeleme salonlarına tv konularak öğrencilere gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Şbt

Din Öğretiminden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Aykut KURTOĞLU başkanlığında Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Hedef YKS 2024 toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1- İletişim bağının sürdürülmesi amacıyla whatsapp gruplarının oluşturulacağı toplantı katılımcılarına bildirildi.

2- Kılavuzda yer alan eylem planları çerçevesinde yapılacak toplantıların uygun olması halinde online düzenlenmesine karar verildi.

3- Her okulda Akademik Takip Komisyonunun oluşturulması ve komisyonun görev ve sorumluluklarına uygun olarak hareket etmesi kararlaştırıldı.

4- Yapılan proje ve çalışmalarda görünürlük çalışmalarına önem verilmesi ele alındı.

5- DYK’lardan yaşanan güçlükler ve güçlükleri aşmak için izleyeceğimiz adımlar ele alındı.

6-  Okulların koşulları sağlayarak iller arası kamp ve buna ek olarak okulların kendi okul bünyelerinde de kamplar  düzenleyebileceği bilgisi verildi.

7- Deneme sınavlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve denemelerin ardından eksik olan kazanımların okullarda gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

Şbt

12. Sınıf öğrencilerimiz Okul Rehber Öğretmenimiz Mehmet Bademci ve Matematik Öğretmenimiz Mahmut Kılıç ile birlikte Mardin Üniversite tanıtım Fuarına katışdık. öğrencilerimizin eğlenceli ve geleceğe yönelik motivasyonlarının arttığı bu etkinlikte emeğe geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Şbt

Sınıf rehber öğretmeni, ders öğretmenleri ve velilerle HEDEF YKS sınavların analizleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan bu toplantı ile öğrencilerin başarılarının arttırılması ve eksiklerinin giderilmesi amaçlanmıştır. verimli bir toplantı gerçekleşmiştir.

Şbt

Milli Savunma Üniversitesi sınavı için öğrencilerin dikkatini çekecek resimler ve sınavla ilgili açıklayıcı ve yönlendirici bir pano çalışması yapıldı.

Ock

Devam devamsılık takıpleri yapılarak okula gelmeyen öğrencilerin velileri telefonla aranarak tutanak altına alınmıştır. Daha sonra okula davet edilmiş öğrencilerin devamsızlıkları hakkında bilgilendirilmiş okula devam etmeleri gerektiği ifade edilmiştir. Son olarak öğrenciler evlerinde ziyaret edilmiştir.

Ock

öğrencilerimizin ders dışında sosyalleşmeleri ve kafa dağıtmaları için satranç etkinlikleri düzenlendi.

Ock

“Artuklu’da Başarıyı Artırma Dönemi” Abad kapsamında son sınıf öğrencilerimize başarılarını artırma ve YKS’ ye hazırlama adına deneme sınavı yapıldı.

Abat Projesi kapsamında , Rehberlik Hizmetleri Alanı'nda;

*Başarı seviyesini arttırmak için ,öğrencilere bireysel çalışma programları hazırlandı .

**Geçmişe dönük tekrarlar yapılarak öğrencinin öğrencinin derse hazırbulunuşluk seviyesi arttırılıp derse aktif katılımı sağlandı .

***Tam Öğrenmenin sağlanması için boş vakitler oluşturularak soru çözümleri yapıldı.

Ock

Abat projesi kapsamında sosyal etkinlik olarak sinema etkinliğine gidildi. Amaç olarak Sinema etkinliği çerçevesinde öğrencilerin belli kazanımlar sağlamasına yardımcı olmak Kazanım :Öğrencilerle okul dışında da birlikte zaman geçirerek okul ve öğretmen ile bağlarını güçlendirmek , daha önce sinemaya gitmeyen öğrencilerin farklılık yaşamasını sağlamak ve filmle ilgili sohbet ederek olaylara bakış açılarını değerlendirerek güzel dönütler elde ettik.

16 öğrencimiz ile velilerinin izni alınarak 14/01/2024 tarihinde Mardian AVM de sinema etkinliği düzenlendi.