MARDİN / ARTUKLU - Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Önemli gün ve olayların öğrencilere duyrulması ve ayrıca okul etkinliklerin öğrencielere duyrulması için okulun katlarına ve bekeleme salonlarına tv konularak öğrencilere gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Şbt

Din Öğretiminden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Aykut KURTOĞLU başkanlığında Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Hedef YKS 2024 toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1- İletişim bağının sürdürülmesi amacıyla whatsapp gruplarının oluşturulacağı toplantı katılımcılarına bildirildi.

2- Kılavuzda yer alan eylem planları çerçevesinde yapılacak toplantıların uygun olması halinde online düzenlenmesine karar verildi.

3- Her okulda Akademik Takip Komisyonunun oluşturulması ve komisyonun görev ve sorumluluklarına uygun olarak hareket etmesi kararlaştırıldı.

4- Yapılan proje ve çalışmalarda görünürlük çalışmalarına önem verilmesi ele alındı.

5- DYK’lardan yaşanan güçlükler ve güçlükleri aşmak için izleyeceğimiz adımlar ele alındı.

6-  Okulların koşulları sağlayarak iller arası kamp ve buna ek olarak okulların kendi okul bünyelerinde de kamplar  düzenleyebileceği bilgisi verildi.

7- Deneme sınavlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve denemelerin ardından eksik olan kazanımların okullarda gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

Şbt

12. Sınıf öğrencilerimiz Okul Rehber Öğretmenimiz Mehmet Bademci ve Matematik Öğretmenimiz Mahmut Kılıç ile birlikte Mardin Üniversite tanıtım Fuarına katışdık. öğrencilerimizin eğlenceli ve geleceğe yönelik motivasyonlarının arttığı bu etkinlikte emeğe geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Şbt

Sınıf rehber öğretmeni, ders öğretmenleri ve velilerle HEDEF YKS sınavların analizleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan bu toplantı ile öğrencilerin başarılarının arttırılması ve eksiklerinin giderilmesi amaçlanmıştır. verimli bir toplantı gerçekleşmiştir.

Şbt

Milli Savunma Üniversitesi sınavı için öğrencilerin dikkatini çekecek resimler ve sınavla ilgili açıklayıcı ve yönlendirici bir pano çalışması yapıldı.

Ock

Devam devamsılık takıpleri yapılarak okula gelmeyen öğrencilerin velileri telefonla aranarak tutanak altına alınmıştır. Daha sonra okula davet edilmiş öğrencilerin devamsızlıkları hakkında bilgilendirilmiş okula devam etmeleri gerektiği ifade edilmiştir. Son olarak öğrenciler evlerinde ziyaret edilmiştir.

Ock

öğrencilerimizin ders dışında sosyalleşmeleri ve kafa dağıtmaları için satranç etkinlikleri düzenlendi.

Ock

“Artuklu’da Başarıyı Artırma Dönemi” Abad kapsamında son sınıf öğrencilerimize başarılarını artırma ve YKS’ ye hazırlama adına deneme sınavı yapıldı.

Abat Projesi kapsamında , Rehberlik Hizmetleri Alanı'nda;

*Başarı seviyesini arttırmak için ,öğrencilere bireysel çalışma programları hazırlandı .

**Geçmişe dönük tekrarlar yapılarak öğrencinin öğrencinin derse hazırbulunuşluk seviyesi arttırılıp derse aktif katılımı sağlandı .

***Tam Öğrenmenin sağlanması için boş vakitler oluşturularak soru çözümleri yapıldı.

Ock

Abat projesi kapsamında sosyal etkinlik olarak sinema etkinliğine gidildi. Amaç olarak Sinema etkinliği çerçevesinde öğrencilerin belli kazanımlar sağlamasına yardımcı olmak Kazanım :Öğrencilerle okul dışında da birlikte zaman geçirerek okul ve öğretmen ile bağlarını güçlendirmek , daha önce sinemaya gitmeyen öğrencilerin farklılık yaşamasını sağlamak ve filmle ilgili sohbet ederek olaylara bakış açılarını değerlendirerek güzel dönütler elde ettik.

16 öğrencimiz ile velilerinin izni alınarak 14/01/2024 tarihinde Mardian AVM de sinema etkinliği düzenlendi.

Ock

ABAD programı kapsamında yer alan “Okul zamanları dışında sinema ve ev buluşmaları etkinliklerinin düzenlenmesi” gereği okuldaki öğretmen arkadaşlarla evde kahvaltı etkinliği düzenlemiş ve öğretmenler arasındaki sevgi muhabbetin artmasına vesile olmuştur.

Ock

Okulumuzda farklı sınıf gruplarında bilinçli ve güvenli internet kullanımı semineri düzenlenmiştir.Bu bağlamda internet kullanırken kişisel bilgilerimizi gizli tutmamız gerektiği,online olan her şeyin  kalıcı olduğu,güvenli şifreler üretmemizin,güvenli web siteleri kullanmamızın ve güvenlik yazılımlarını kullanmamızın gerekliliği öğrencilerle paylaşılmıştır.

Ock

Mardin anadolu imam hatip lisesi  olarak öğrencilerimize ve velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, velilerimizin çocukları ile güzel vakit geçirmelerini sağlamak , okuyan aileler ve nesiller oluşturabilmek amacıyla ''Ailemle Okuyorum.'' etkinliği başlattık.Bu güzel anılarını,kitap okuma karelerini bizlerle paylaştılar.Katılan tüm öğrencilerimiz ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okumuzda bulunan akıllı tahtaların bakım ve onarımı Mardin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden gelen Teknik Personel tarafından yapılarak derslerde daha verimli bir şekilde kullanılmaları sağlanmıştır.

Ara

Okulumuz öğretmenleri arasındaki muhabbeti ve ileşimi kuvvetlendirmek için kahvaltı düzenlenmiştir. Kahvaltının hazırlanmasında görev dağılımı ve kahvaltının yapılmasında hoş bir sohbet gerçekleşmiştir.